Nurselin Mutfağı Elma Kurabiye
Elma Kurabiye Tarifi
MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
125 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet elma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Hamuru için, yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, süt, yarım çay bardağı sıvıyağ, nişasta alınıp harmanlanır. Kontrollü olarak unu katılır ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
İç harcı için, elmalar soyulup küp şeklinde doğranır. İçine ceviz, tarçın, toz şeker eklenen elmalar karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılan hamurların içleri parmakla oyulur. Elmalı harç ile doldurulan hamurlar kapatılır ve yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilen elma kurabiyeler, 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Soğuyan kurabiyeler, üzerine pudra şekeri döküp nane yaprakları ile süslenir.
0 yorum: