Nurselin Mutfağı Lor Dolması Tarifi

2/18/2016 Leave a Comment
Nurselin Mutfağı Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması Malzemeleri:
3 su bardağı pilavlık bulgur

2 bağ pazı
3 adet kuru soğan
Yarım kilo lor peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 bağ taze soğan
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Lor Dolması Hazırlanışı:
İçi için soğanları rondodan geçirin. Tencereye tereyağını koyup üzerine soğanları ekleyin. Sonrasında bulguru da ekleyip kavurun. Su, süt ve tuzu da ekleyip iç harcı pişirin. Diğer tarafta pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını haşlayın. Haşlandıktan sonra süzün. Pişen pilavı bir kaba alıp üzerine taze soğanları ve lor peynirini ekleyin. Pazıların içine bu harcı koyarak büyük bir şekilde sararak tepsiye dizin. Üzeri için, tereyağını sütü ve suyu ocakta karıştırıp dolmaların üzerine dökün. Fırına vererek 220 derecede pişirin.

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

0 yorum: