Nurselin Mutfağı Magma Pasta Tarifi, Magma Pasta Nasıl Yapılır?

12/29/2015 1 comment
Nurselin Mutfağı show tvde Magma Pasta tarifi ve yapılışını izledik. Mahma pasta tarifinin çay saati için hazırlanışını izledik.

Magma Pasta Tarifi

Malzemeleri:
MUHALLEBİSİ İÇİN:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
KEKİ İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
SOSU İÇİN:
160 gram bitter çikolata
1 paket krema
Hazırlanışı:
Muhallebisi için, derin bir tencerede süt, un, nişasta şeker vanilya karıştırılarak kaynatılır ve en son tereyağı eklenip soğumaya bırakılır.
Keki için, yumurta şekerle birlikte köpürene kadar çırpılır. Üzerine süt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Un, vanilya ve kabartma tozu da ilave edildikten sonra, altı sıvayağ ile yağlanmış kelepçeli kek kalıbına alınır. Üzerine soğuyan muhallebi döküldükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir. Oda sıcaklığında soğutulan kek, 2 saat kadar da buzdolabında tutulur. Sosu için, krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. İçine bitter çikolata atılıp erimesi için karıştırılır. Buzdolabından çıkarılan magma kek üzeri bitter çikolata sosu ile kaplandıktan sonra dilimlenerek servis edilir.
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

1 yorum: